Artrita este frecvent însoțită de dureri articulare!

0
2914
Artrita este frecvent însoțită de dureri articulare.

Artrita este inflamația uneia sau mai multor articulații. Simptomele artritei includ durere, rigiditate și funcție limitată a articulațiilor. Suferinzi artrita includ bărbați și femei, copii și adulți. Osteoartrita și poliartrita reumatoidă sunt tipuri comune de artrită. Un reumatolog este un expert în artrită medicală. Diagnosticul anterior și precis poate ajuta la prevenirea daunelor ireversibile și handicap de la boala în comun. Artrita este o tulburare comun oferind inflamație. O articulație este o zonă a corpului unde se întâlnesc două oase diferite. O funcție comună pentru a muta părțile corpului conectate de oasele sale. Artrita înseamnă literalmente inflamarea uneia sau mai multor articulații.

Artrita este frecvent însoțită de dureri articulare. Durerea articulară este denumită artralgie. În cazul în care patru sau mai multe articulații sunt implicate, artrita este menționată ca poliartrita. Când sunt implicate două sau trei articulații, este menționată ca oligoartrită. Atunci când doar un singur comun este implicat, acesta este menționat ca monoartrita.

Suferinzi artrita includ bărbați și femei, copii, și adulți

Suferinzi artrita includ bărbați și femei, copii, și adulțiCâte tipuri de artrită există? Există multe tipuri de artrita (peste 100 identificate). Tipurile de artrită variază de la cele legate de uzura cartilajului (cum ar fi osteoartrita) la cele asociate cu inflamație care rezultă dintr-un sistem imunitar direcționat greșit (cum ar fi poliartrita reumatoidă). În timp ce osteoartrita și poliartrita reumatoidă sunt tipuri comune de artrita, există multe alte tipuri comune și mai puțin frecvente de artrita. Alte tipuri de artrită inflamatorie includ artrita psoriazică, spondilita anchilozantă; și artrită reactivă. Tipurile de artrita infectioasa includ artrita septica si artrita Lyme.

Pe cine afectează artrita? Suferinzi artrita includ bărbați și femei, copii, și adulți. Ce cauzează artrita?
Cauzele artritei depind de forma de artrita. Cauzele includ leziuni (ducând la osteoartrită),
anomalii metabolice (cum ar fi gută cu concentrații sanguine crescute ale acidului uric și pseudogută cu hipercalcemie), factori ereditari, efectul direct și indirect al infecțiilor (bacteriene și virale); și un sistem imunitar direcționat greșit cu autoimunitate (cum ar fi în poliartrita reumatoidă și lupusul eritematos sistemic).

Împreună, multe tipuri de artrita alcătuiesc cele mai comune boli cronice în Statele Unite. Forme auto-limitate de artrita pot apărea în asociere cu infecțiile virale. Un reumatolog este un medic specializat în tratamentul non-chirurgical al bolilor reumatice, în special artrita. Reumatologii au interese speciale în erupții cutanate inexplicabile, febră, artrită, anemie, slăbiciune, scădere în greutate, oboseală, dureri articulare sau musculare, boală autoimună și anorexie. Ei servesc adesea ca consultanți, acționând ca detectivi medicali la cererea altor medici. Reumatologii au competențe speciale în evaluarea celor peste 100 de forme de artrită și au interese speciale în artrita inflamatorie, cum ar fi.

Acestea sunt condiții care sunt diferite boli individuale,

Acestea sunt condiții care sunt diferite boli individuale,Artrita este clasificat ca una dintre bolile reumatice. Acestea sunt condiții care sunt diferite boli individuale, cu caracteristici diferite, tratamente, complicații, și prognoze. Ele sunt similare în care acestea au o tendință de a afecta articulațiile, mușchii, ligamentele, cartilaj, și tendoane, și mulți au potențialul de a afecta alte zone interne ale corpului. Care sunt factorii de risc pentru artrita? Factorii de risc major pentru cele mai multe forme de artrita sunt gene care sunt moștenite de la strămoși. Artrita legată de traume este legată de riscul de prejudiciu din activități specifice.

Cum diagnostichează profesioniștii din domeniul sănătății artrita? Primul pas în diagnosticul de artrita este o întâlnire între medic și pacient. Medicul va revizui istoricul simptomelor, să examineze articulațiile pentru inflamație și deformare, precum și să pună întrebări despre sau să examineze alte părți ale corpului pentru inflamație sau semne de boli care pot afecta alte zone ale corpului. În plus, personalul medical poate comanda anumite cantități de sânge (proteină C reactivă, rata de sedimentare, factorul reumatoid, anticorpul anti-PCC etc.).), urină, lichid articular și / sau teste cu raze X. Testarea simplă cu raze X poate fi utilizată pentru a detecta cu ușurință semnele de osteoartrită, cum ar fi îngustarea spațiului articular și formarea spur (osteofite). Un medic va face un diagnostic bazat pe modelul de simptome, de distribuție a articulațiilor inflamate, și orice constatări de sânge și X-ray. Mai multe vizite pot fi necesare înainte de medicul poate fi sigur de diagnostic.

Multe forme de artrita sunt mai mult de o supărare decât grave. Cu toate acestea, milioane de oameni suferă zilnic cu durere și handicap de artrita sau complicațiile sale. Diagnosticul anterior și precis poate ajuta la prevenirea daunelor ireversibile și handicap. Programe corect ghidate de exercitii fizice si de odihna, medicamente, terapie fizica, si optiuni chirurgicale pot idealiza pe termen lung rezultate pentru cei cu artrita. Exercițiile fizice și exercițiile pot fi utile în asigurarea stabilității comune prin consolidarea sistemului musculo-scheletic, îmbunătățind în același timp echilibrul. Terapeuții fizici pot oferi îngrijirea necesară pentru schemele de exerciții ghidate corespunzător.

Diagnosticul și modul în care boala îi afectează și îi poate afecta

diagnosticul și modul în care boala îi afectează și îi poate afectaTrebuie remarcat faptul că atât înainte, cât și în special după diagnosticul de artrită, comunicarea cu medicul curant este esențială pentru o sănătate optimă. Acest lucru este important din punctul de vedere al medicului, astfel încât el/ea poate fi conștient de capriciile simptomelor pacientului, precum și toleranța și acceptarea tratamentelor. Este important din punctul de vedere al pacienților, astfel încât aceștia să poată fi siguri că înțeleg diagnosticul și modul în care boala îi afectează și îi poate afecta. Este, de asemenea, crucial pentru utilizarea în condiții de siguranță a medicamentelor.

Durerea de osteoartrită a genunchiului poate fi ușurată de injecțiile cu acid hialuronic. Poliartrita reumatoidă poate necesita medicamente care suprimă sistemul imunitar (medicamente de modificare a bolii). Artrita lombară care este nervi iritante ale coloanei vertebrale poate necesita reparații chirurgicale. Pentru mai multe pe tratamente de forme speciale de artrita, a se vedea articolele corespunzătoare pentru forma de artrita de interes. Outlook pentru pacienții cu artrita depinde de severitatea sa, complicații, și dacă există sau nu manifestări non-comune ale bolii. De exemplu, poliartrita reumatoidă poate afecta plămânii, rinichii, ochii, etc. Inflamație articulară cronică poate duce la deteriorarea permanentă a articulației și pierderea funcției comune, ceea ce face mișcare dificilă sau imposibilă.

Este posibil pentru a preveni artrita? Deoarece cele mai multe forme de artrita sunt moștenite la un anumit grad, nu există nici o modalitate reală de a le preveni. Artrita care urmează un prejudiciu comun ar putea fi prevenite prin aderarea la reglementările de siguranță și încercarea de a evita rănirea. Artrita legată de infecție (de exemplu, artrita septică, artrita reactivă, boala Whipple lui) ar putea fi prevenite prin a nu se infecta cu organismul cauzal. Măsura în care acest lucru este posibil variază în funcție de cu condiția individuală. Acesta este scopul final al cercetării artritei științifice că programele optime de tratament sunt concepute pentru fiecare dintre multele forme de artrita. Acest domeniu va continua să evolueze ca îmbunătățiri dezvolta în diagnosticul și tratamentul artritei și condițiile conexe.